Over RDP

Wie is RDP Services BV?
RDP Services is een in oktober 2001 opgerichte opleidings- en advies onderneming die zich bezig houdt met opleidingen, trainingen en consulting op het gebied van Railvervoer alsmede de Railinfra markt

RDP Services BV maakt vanaf 2015 deel uit van TEX Holding AG, een internationale opleidingsorganisatie, personele dienstverlener en leverancier van baan- en spoortechniek.
De internationale scholen opereren onder de handelsnaam TEX RAIL TRAINING.

TEX RAIL TRAINING beschikt over scholen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Waarom RDP?
De kracht van RDP Services BV is voornamelijk de keuzevrijheid die de klant heeft inzake de gewenste opleidingslocatie en tijdstippen waarop de opleiding of training dient plaats te vinden.
Iets wat u zeker zal aanspreken is de jarenlange praktijkervaring van onze docenten. Zij staan midden in de leerstof, wat een belangrijke rol speelt bij het praktisch en competentie gericht opleiden.

Opleidingsmiddelen (simulatoren)
RDP Services beschikt inmiddels over 3 Corys treinsimulatoren die ook op elke gewenste locatie kunnen worden opgesteld. De simulatoren zijn gekoppeld aan 3D visualisatie en stuurtafels van het model BR185 of BR186. De diverse rijscenario’s geven bestaande- en nieuw op te leiden machinisten de mogelijkheid inzicht te krijgen om in zowel normale- als bijzondere situaties over het Nederlandse spoor te rijden. Dit in zowel het conventionele beveiligingssysteem lichtseinen 1954 + ATB alsmede onder ERTMS. De simulatoren zijn tevens uitgerust voor oa. de Duitse regelgeving en Herinstructie (RFU).

Locaties
RDP Services BV is gevestigd in Rotterdam  Lombardijen op loopafstand van NS station Rotterdam Lombardijen. Bij deze vestiging is eveneens een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig.

Partners
RDP Services BV werkt nauw samen met partners als: Responsible Rail voor de opleiding RID en Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen, met de MEV Lokfuhrerschule voor de opleiding Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse Regelgeving en met Jonkman Opleidingen voor VCA en Bedrijfshulpverlening (BHV).

Extra service
Naast een scala aan opleidings- en trainingsmogelijkheden biedt RDP Services BV haar klanten meer, zoals het uiteenzetten en mee bedenken van kostenbesparende leertrajecten en maatwerkopleidingen door een leeradviseur.

Tevens biedt RDP Services BV u de mogelijkheid een partner te zijn voor kwaliteits- en veiligheidsonderzoeken.

Railopleidingen