Over RDP

Wie is RDP Services BV?
RDP Services is een in oktober 2001 opgerichte opleidings- en advies onderneming die zich bezig houdt met opleidingen, trainingen en consulting op het gebied van Railvervoer alsmede de Railinfra markt en werd op 1 november 2004 een zelfstandige onderneming. 

RDP Services BV maakt vanaf 1 januari 2016 deel uit van TEX Holding AG, een internationale opleidingsorganisatie en personeelssteller.

organigramklein-02-1

De TEX Holding AG beschikt over diverse opleidingsbedrijven in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Schulungsorthe EU

Waarom RDP?
De kracht van RDP Services BV is voornamelijk de keuzevrijheid die de klant heeft inzake de gewenste opleidingslocatie en tijdstippen waarop de opleiding of training dient plaats te vinden.
Iets wat u zeker zal aanspreken is de jarenlange praktijkervaring van onze docenten. Zij staan midden in de leerstof, wat een belangrijke rol speelt bij het praktisch en competentie gericht opleiden.

Opleidingsmiddelen (simulatoren)
RDP Services maakt vanaf 2017 gebruik van Corys simulatoren. Gekoppeld aan 3D visualisatie en diverse multimediale presentaties die zowel bestaande alsmede nieuwe machinisten in staat stellen te trainen in normale en bijzondere situaties op en langs het spoor. De simulatoren zullen daarnaast uitgerust worden voor de Duitse regelgeving en herinstructie (RFU).

Locaties
RDP Services BV is gevestigd in Rotterdam  Lombardijen op loopafstand van NS station Rotterdam Lombardijen. Bij deze vestiging is eveneens een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig.

Partners
RDP Services BV werkt nauw samen met partners als: Responsible Rail voor de opleiding RID en Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen, met de MEV Lokfuhrerschule voor de opleiding Duitse Regelgeving Cat A/B, met de LINEAS Academie voor het aanbieden van de opleiding Belgische Regelgeving voor reeds bevoegde machinisten en met Jonkman Opleidingen voor VCA en Bedrijfshulpverlening (BHV).

Extra service
Naast een scala aan opleidings- en trainingsmogelijkheden biedt RDP Services BV haar klanten meer, zoals het uiteenzetten en meebedenken van kostenbesparende leertrajecten en investeringsmogelijkheden door een leeradviseur.

Tevens biedt RDP Services BV u de mogelijkheid een partner te zijn voor kwaliteits- en veiligheidsonderzoeken.

Railopleidingen